Eis werkstraf en jeugddetentie voor woningoverval Bunnik

BUNNIK - De jongens die verantwoordelijk zijn voor de woningoverval in Bunnik in maart, waarbij een gewonde viel, moeten werkstraf en jeugddetentie krijgen. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag geëist.
De jongen die het slachtoffer heeft neergestoken hoorde een werkstraf van 160 uur en 180 dagen jeugdetentie, waarvan 79 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar tegen zich eisen. Hij moet zich ook onder behandeling stellen zegt het OM. De officier van justitie woog mee dat de jongen eerder iemand heeft neergestoken.
De jongen die het plan heeft bedacht en de anderen informatie over het slachtoffer heeft gegeven, zou een werkstraf van 60 uur moeten uitvoeren. Ook eist het OM tegen hem een leerstraf van 20 uur en 1 maand voorwaardelijke jeugddetentie.
Twee andere jongens hielden de deur open. Ze wisten van de plannen en daarom zouden ze volgens de officier van justitie 100 uur moeten werken en 80 dagen jeugddetentie krjgen waarvan 69 dagen voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar.
Verder moeten alle daders een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers als het aan de officier van justitie ligt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.