Gat in dak door huwelijksaanzoek, woningen ontruimd

IJSSELSTEIN - In IJsselstein is een huwelijksaanzoek zaterdagochtend helemaal fout gelopen. Een man wilde zijn vriendin vragen om met hem te trouwen en had daarvoor een mobiele kraan met manbak gehuurd. Maar die viel bovenop het dak van de buren. Tijdens de berging ging het opnieuw mis en viel de kraanarm voor de tweede keer op het huis. De omringende woningen zijn volgens getuigen uit voorzorg ontruimd.
De hijskraan sloeg zaterdagochtend om 8.45 uur al een groot gat in het dak van een huis aan de Maria van Henegouwenstraat. De kamer onder het kapotte dak was toen net verlaten. De dochter van het gezin dat daar woont, was even voor de crash opgestaan. De onfortuinlijke vrijer kon zelf uit het bakje springen. De man raakte niet gewond.
Tijdens de berging met een tweede kraan, glipte de arm weg en viel het gevaarte opnieuw op het huis. Het dak is nu volledig verwoest. De kraanwagen heeft ook door een geparkeerde auto doorboord. De politie heeft daarna groot alarm geslagen en zes woningen ontruimd.
De Maria van Henegouwenstraat is afgesloten. Een gespecialiseerd bedrijf is opgeroepen voor een tweede bergingspoging en er wordt samen met de hulpdiensten een plan gemaakt.
Bouw- en woningtoezicht van de gemeente IJsselstein bekijkt of de constructie van de rijtjeshuizen nog veilig is. De brandweer is ook nog aanwezig. De verkeerspolitie maakt foto's van de situatie en doet metingen. Burgemeester Marianne Kallen-Morren is ter plaatse om de mensen een hart onder de riem te steken.
Na het incident kon de man zijn geliefde alsnog ten huwelijk vragen. Ze heeft ja gezegd. Het stel is daarna direct vertrokken naar Parijs, de stad van de liefde. Die reis was gepland en het mocht van de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.