Wereldpers smult van aanzoek in IJsselstein

IJSSELSTEIN - Het catastrofaal verlopen huwelijksaanzoek in IJsselstein is wereldnieuws. Onder meer de BBC, CNN, de Daily Telegraph, de Toronto Sun, Fox News, TIME en de South China Morning Post schrijven erover.
"Man trying to propose marriage wreaks havoc on Dutch town", kopt Fox News. Bild Zeitung rept over de 'Fliegender Romeo'. Ook veel andere buitenlandse kranten en websites schrijven smalend over het 'verpletterende aanzoek'. Verzekeraar Centraal Beheer deed zaterdag al een duit in het zakje op twitter en plaatste een foto van het incident met daarbij de beroemde reclameslogan van het bedrijf: 'Even Apeldoorn bellen...'.

ROMANTISCH

Een origineel en romantisch bedoeld huwelijksaanzoek leidde zaterdag tot een ravage in de Maria van Henegouwenstraat. De hoogwerker die een man had gehuurd om zijn vriendin via de lucht ten huwelijk te vragen, kantelde en viel op het dak van de achterburen. Niemand raakte gewond, maar het getroffen huis en de twee aangrenzende woningen zijn nog onbewoonbaar.
De echtgenoot in spe wilde met de uitgeschoven kraan over de daken heen in de achtertuin van zijn vriendin geraken. Maar door onbekende oorzaak kantelde de hoogwerker en belandde in het dak van de buren. Op de zolder was op dat moment niemand aanwezig. De man wist zelf
ongedeerd uit het bakje te komen. Alle vier de wielen van de kraan kwamen van de grond en een deel van de kraan boorde zich in een geparkeerde auto.

WEER MIS

Een tweede kraan van het bedrijf probeerde de eerste op te takelen, maar het gevaarte viel terug en maakte het gat in het dak nog groter. Uiteindelijk moest een groter opgezette bergingsactie worden ondernomen om de kraan weg te krijgen. De straat werd afgezet en de

bewoners van tientallen huizen werden opgevangen door de gemeente. Zij konden na enkele uren weer terug naar huis, nadat de kraan weer recht was gezet, gestabiliseerd en uit de straat weggehaald.

MAANDAG

Maandag volgt verder onderzoek naar de staat van de getroffen woning en de twee woningen daarnaast. Een inspecteur van Bouw- en Woningtoezicht vond het zaterdag niet verstandig dat de twee buurgezinnen hun woning weer direct betrokken, zo liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht weten. Om hoeveel mensen het totaal gaat wist de zegsman niet.
De man die de spectaculaire actie ondernam was erg geschrokken. De politie heeft hem gehoord en vond het goed dat hij met zijn verloofde vertrok. Het stel had al een weekendje Parijs geboekt. Het huwelijksaanzoek is geaccepteerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.