Verloofd paar IJsselstein: We hebben dit nooit gewild

IJSSELSTEIN - Het stel dat dit weekend betrokken was bij een bizar verlopen huwelijksaanzoek in IJsselstein, is terug uit Parijs.
De man vroeg zaterdag in de Maria van Henegouwenstraat zijn vriendin ten huwelijk vanaf een hoogwerker. De kraan viel vervolgens bovenop het dak van de buren. Tijdens de berging ging het opnieuw mis en viel de kraanarm voor de tweede keer op het huis.
Ondanks de catastrofe vertrok het koppel, met toestemming van de politie, zaterdag naar Parijs. Eenmaal in de Franse hoofdstad besloot het paar terug te keren naar IJsselstein om excuses te maken aan de getroffen buren. "We willen de bewoners van het getroffen huis, vooral laten weten hoe we met ze meeleven en dat we dit nooit hadden gewild", zo laat het verloofde stel Bianca en Michiel weten in een schriftelijke verklaring.
De aandacht voor het bizarre ongeluk zorgt ervoor dat iedereen iets van het aanstaande echtpaar wil. Ze hebben daarom besloten af te zien van interviews en foto's. "Wij willen niet in de spotlights staan terwijl onze buren verdriet hebben. Wij willen ons nu focussen op het herstel en leefplezier in de buurt. Hopelijk krijgen we hier begrip voor. "
Aan de telefoon laat de aanstaande bruid weten aan RTV Utrecht dat ze nog steeds erg geschrokken zijn en nog geen moment van hun verloving hebben kunnen genieten. "We hadden liever gehad dat het ons eigen huis was geweest, dan waren wij tenminste de enige geweest met zorgen. We hebben dit echt nooit gewild", aldus Bianca.
Wanneer het stel met de getroffen buren gaat praten is nog onduidelijk. "Momenteel hebben ze daar nog geen behoefte aan", zegt Bianca.
Uit voorzorg werden zaterdag 32 omliggende woningen ontruimd. Bewoners van drie huizen zijn nog altijd niet thuis. Maandag volgt verder onderzoek naar de staat van de getroffen woning en de twee woningen daarnaast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.