Onderzoek naar getroffen huizen IJsselstein afgerond

De eerste bouwinspecteurs arriveren bij de beschadigde woningen.
De eerste bouwinspecteurs arriveren bij de beschadigde woningen. © RTV Utrecht
IJSSELSTEIN - Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners van de drie ontruimde woningen aan de Maria van Henegouwenstraat in IJsselstein naar huis mogen. Bouwinspecteurs van de gemeente onderzochten de huizen maandag, maar willen nog niks kwijt over hun bevindingen.
Het dak van een van de woningen werd werd zaterdag geramd door een kantelende hoogwerker. Een IJsselsteiner wilde vanuit het bakje van de hoogwerker zijn vriendin een huwelijksaanzoek doen.
Na het ongeluk moesten de bewoners van 32 woningen hun huis verlaten. De meesten mochten zaterdagavond weer naar huis. Uit de inspectie van maandag moet duidelijk worden wanneer de bewoners van het getroffen huis en de twee buurwoningen weer naar huis mogen. Tijdens de controle mochten bewoners van een van de drie woningen even naar binnen om spullen te halen.
De man die de hoogwerker huurde voor zijn huwelijksaanzoek en zijn kersverse verloofde mochten zaterdag naar Parijs vertrekken om daar de verloving te vieren, maar zijn weer naar huis gegaan. Het stel zit erg met het ongeluk in de maag. Hoewel ze geen directe schuld hebben aan de crash, willen ze graag praten met de gedupeerde bewoners, maar die staan nog niet te trappelen.
Het ongelukkig verlopen aanzoek is de hele wereld over gegaan. Van China tot Californië hebben media aandacht besteed aan het 'verpletterende aanzoek'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.