RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kerstdiner in Amersfoorts leerhotel

1/2
AMERSFOORT - Ook al moeten we nog even wachten op Kerstmis; bij leerhotel Het Klooster in Amersfoort kunt u nu al terecht. Daar wordt de hele week een viergangen kerstdiner geserveerd. Op de hotelschool worden de topkoks en gastheren en -vrouwen van de toekomst opgeleid. Omdat ze zelf vrij zijn met de kerstdagen - de school is dicht - pakken ze nu al uit met smaakvolle gerechten.

Het menu blijft nog even een verrassing, maar het dessert staat al vast. Een bread en butter pudding met gemarineerde ananas. Daarbij een roomijs van walnoten en ahornsiroop.

De keuken van het hotel was bereid om het recept van het dessert met RTV Utrecht te delen. Wie deze week niet zelf kan komen proeven, mag het met kerst zelf proberen te maken.


GEMARINEERDE ANANAS

IngrediŽnten
2 stuks Ananas
500 gram kristalsuiker
15 gram steranijs
1 vanillestokje (15 gram)
1 kaneelpijpje (5 gram)
3 dl Witte chocoladelikeur

Bereiding
Giet wat water in de pan en voeg de suiker en de specerijen toe. Breng aan de kook en voeg de chocoladelikeur toe en laat alles een half uur trekken. Maak ondertussen de ananas schoon, verwijder de harde kern en snijd het in plakken. Leg de ananas in de marinade en laat het geheel volledig afkoelen.


BREAD AND BUTTER PUDDING

IngrediŽnten
1 stuks suikerbrood
3 vanillestokjes
350ml kookroom
30 gram custard
200ml eigeel
100 gram kristalsuiker
190 gram roomboter

Bereiding
Snij het suikerbrood in gelijke stukken van 2cm. Smelt de boter en verdeel dit gelijkmatig over het suikerbrood en meng dit zodat de boter is opgenomen in het brood. Doe de kookroom in een kom en voeg de rest van de ingrediŽnten toe: het merg van de vanille, de custardpoeder, het eigeel en de suiker.

Meng dit goed door elkaar met een garde en giet dit in een kom met het brood en schep dit door elkaar met een spatel. Afbakken op 180 graden (heteluchtoven) voor 25 minuten. Na afloop omkeren en in gelijk stukken snijden.


SERVEERSUGGESTIE

Snij de ananas in blokjes en leg het op de bread and butter pudding. Serveer samen met walnootijs en ahornsiroop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook




Nieuwsoverzicht