Rhenen zoekt nog miljoen euro voor Cuneratoren

RHENEN - De gemeenteraad van Rhenen praat vanavond over de miljoenenrestauratie van de Cuneratoren. De toren heeft dringend een opknapbeurt nodig. Vorig jaar vielen er zelfs losse stenen naar beneden.
De benodigde 5,6 miljoen euro is inmiddels grotendeels bij elkaar gesprokkeld, maar er is nog een tekort van meer dan een miljoen.

DUUR PLAN

Oppositiepartij CDA vreest dat de raad niet anders kan dan akkoord gaan met het dure plan. Fractievoorzitter Rik ter Horst vindt echter dat de gemeente maar weinig subsidie los heeft weten te krijgen.
"Hoe kan het toch dat zo'n belangrijke kerk in een kleine plaats als Rhenen minder geld weet binnen te slepen dan bijvoorbeeld een grote kerk in Den Bosch?" zegt Ter Horst. "Als kleine gemeente worden wij met relatief hogere kosten opgezadeld."

BRUIDSPAREN

De effecten van de slechte staat van de toren zijn inmiddels ook merkbaar in het toerisme. Zo merkt de Protestante Gemeente Rhenen dat de Cunerakerk minder in trek is bij bruidsparen, sinds er steigers om de toren staan.
De naastgelegen Cunerakerk wordt overigens ook opgeknapt. Voor die restauratie is nog een half miljoen euro nodig. Het kerkbestuur heeft het werk onderhands aanbesteed en is druk met het werven van fondsen en subsidies.

Radio M Utrecht blikt vooruit op de raadsvergadering in Rhenen
Rhenen zoekt nog miljoen euro voor Cuneratoren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.