Bejaarde man Hollandsche Rading vastgebonden en beroofd

HOLLANDSCHE RADING - In Hollandsche Rading is een 75-jarige man in zijn huis mishandeld, beroofd en hulpeloos achtergelaten. Het slachtoffer heeft dat gezegd tegen RTV Utrecht. De overval vond al op 9 december plaats, maar de politie heeft nog geen ruchtbaarheid aan de zaak gegeven.
Het slachtoffer is Rob Ritman. Hij was die avond alleen thuis, toen er op de achterdeur werd geklopt. Hij dacht dat het zijn buurman is, die ook altijd via de achterdeur binnenkomt.

TIEWRAPS

Ritman deed nietsvermoedend open en kreeg de schrik van zijn leven. "Twee mannen, volkomen in het zwart, kwamen binnen en sloegen me tegen de grond. Ze vroegen waar het geld en de kluis waren. Daarna bonden ze me vast op een stoel met tiewraps en plakband."
De overvallers bleven ongeveer een kwartier binnen en gingen ervandoor met de inhoud van de kluis. Hoeveel geld ze mee hebben genomen, is niet bekend.

DOODSBANG

Ritman was die avond doodsbang. "Het moment dat ze die revolver op m'n hoofd zetten was naar, maar het was ook snel weer over. Nadat ze weer weg waren, zat ik een half uur vast op de stoel en juist toen gingen er allemaal nare en angstige gedachten door m'n hoofd."
Toen Ritman zichzelf eindelijk los wist te maken, kon hij hulp inschakelen: "De politie is in actie gekomen en ik ben meerdere keren ondervraagd. Ze hebben zich wat dat betreft flink in de zaak vastgebeten."

ONDER DE INDRUK

De overval heeft veel losgemaakt bij de inwoners van Hollandsche Rading. Dat merkt ook Rob Adriaansen van Veilig Hollandsche Rading. Hij is onder de indruk van het drama. "Het is de afgelopen tijd heel rustig geweest in het dorp. Maar na deze gebeurtenis is die observatie in één keer van tafel."
In Hollandsche Rading is de overval al een week het gesprek van de dag. "Het kan immers bij iedereen gebeuren," zegt Adriaansen, "niet alleen in een huisje in het achter in het bos, maar ook bij je buurman."

DONKERE DAGEN

Adriaansen roept iedereen op om alert te zijn. Zeker in de donkere dagen kunnen ongewenste gasten zich melden. "Als mensen iets verdachts zien," adviseert hij, "bel dan meteen naar de politie."

POLITIE

Hoewel de zaak nu pas in de openbaarheid komt, is er volgens de politie direct na de melding een onderzoek opgestart. Een woordvoerder kan verder nog niets zeggen over de zaak. De politie zegt wel op zoek te zijn naar mensen die op de bewuste dag, of de dagen ervoor, iets verdachts hebben gezien in de buurt van de woning of in het dorpje Hollandsche Rading. Woensdag zit de zaak in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.


Brute overval op 75-jarige man in Hollandsche Rading
Bejaarde man Hollandsche Rading vastgebonden en beroofd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.