Kromme komkommers weer welkom in supermarktschap

PROVINCIE UTRECHT - Albert Heijn gaat groente en fruit verkopen die er minder gelikt uitzien en om die reden uit de schappen worden gehouden. Bijvoorbeeld kromme komkommers en penen en appels die er bleek uitzien.
De supermarktketen acht de tijd hiervoor rijp omdat steeds meer klanten bewuster met voedsel omgaan en het uiterlijk van groente en fruit minder belangrijk vinden, zei een woordvoerster dinsdag. Zij benadrukte dat er verder niets mis is met de producten.

'BUITENBEENTJES'

AH gaat de 'buitenbeentjes' aanbieden in een pakket dat vanaf woensdag kan worden besteld op zijn website. De prijs van dit pakket ligt volgens AH een kwart lager dan de normale prijs. Vooralsnog liggen de komkommers dus nog niet in de Utrechtse schappen, maar de keten is wel van plan de pakketten op termijn aan te bieden in grotere winkels.
Het initiatief van AH is niet helemaal uniek. In de biologische supermarkten van EkoPlaza zijn kromme komkommers te krijgen tegen gereduceerde prijzen, zegt een woordvoerder: "Bij biologische producten is uiterlijk sowieso minder een issue. Onze producten worden niet bespoten en zien er natuurlijk uit."

AFWIJKEND

AH's grootste concurrent Jumbo verkoopt in uiterlijk afwijkende groente en fruit in zijn eind november geopende Foodmarkt in Amsterdam en gaat dat in het nieuwe jaar ook doen in Breda. De keten heeft vooralsnog geen plannen om de producten ook te gaan aanbieden in zijn reguliere supermarkten, zoals in de provincie Utrecht.
In de winkels van het Franse supermarktbedrijf Intermarché liggen al langere tijd 'lelijke' groente en fruit in de schappen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.