Utrechter sluit superzanddeal met sjeik: "Het is een mooi kerstcadeau"

UTRECHT - De Utrechtse ondernemer Ben Agterberg (55) heeft de deal van zijn leven gesloten met sjeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani in Qatar. Hij heeft hem driehonderd containers met zand verkocht. Het gaat om een speciale mix die gebruikt wordt als bodem in springbakken voor paarden.
De paardensport is groot in het Midden-Oosten. Agterberg werd vanwege zijn expertise benaderd en ingevlogen door de sjeik om wat te doen aan de slechte zandbodems aldaar. "Ik heb gezegd dat alles vernieuwd zou moeten worden. Ze zijn een paar weken geleden hier komen kijken en sindsdien heb ik de opdracht." Hoeveel geld de Utrechter met de klus verdient wil hij niet zeggen, maar "het is een mooi kerstcadeau", aldus Agterberg.
Hij vertrekt zondag naar Qatar om de bodems voor springpaarden te leveren. Vanuit zijn bedrijf De Grondslag is Agterberg bezig om grote zakken te vullen met het mengsel van zand, geotextiel en fibers. In totaal wordt 6000 kubieke meter paardenzand verscheept.
Agterberg denkt tot eind januari werk te hebben aan het aanleggen van springbakken met een totale omvang van vijf voetbalvelden. Het eerste schip vol paardenzand komt op Eerste Kerstdag aan in Qatar.

Utrechter sluit superzanddeal met sjeik

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.