Graffititunnel Westplein snel gesloopt

UTRECHT - De graffititunnel onder het Westplein gaat 5 januari dicht. De fietstunnel moet plaatsmaken voor een omstreden betonnen tram-en busviaduct. Fietsen aan de kant van het Park Plaza Hotel over het Westplein is dan niet langer mogelijk.
Fietsers van of naar het centrum kunnen via het nieuwe fietspad langs de Ulu-moskee omrijden naar de Daalsetunnel. In februari wordt een nieuw fietspad langs de Van Sijpesteijnkade geopend, maar fietsers mogen al eerder over een stuk voetpad rijden.
Vanwege het werk zal de groenstrook op het Westplein worden gebruikt als bouwplaats. Daarvoor zijn vier bomen geveld.
Eind volgend jaar moeten de eerste bussen over het viaduct rijden. Later volgt de tram. Tegen het viaduct is veel verzet geweest van de hotels in de omgeving, maar de gemeente won rechtszaken.

KUNSTENAARS

GroenLinks heeft nog geprobeerd de tunnel te behouden vanwege de artistieke hoogstandjes. Raadslid Pepijn Zwanenberg betoogde dat de tunnel veel vroeg werk van inmiddels beroemde Utrechtse kunstenaars bevat.
Het stadsbestuur stond open voor plannen om een deel van de tunnel te behouden, maar dan moest er wel financiering komen. Dat lijkt niet gelukt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.