Bilthovense bewindvoerster verduisterde tonnen

BILTHOVEN - Tegen bewindvoerster Mary V. (48) uit Bilthoven is 16 maanden cel waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist voor het oplichten van haar cliënten en voormalig werkgever.
Het begon in 2010 met één aangifte van verduistering. Uiteindelijk meldden zich achttien benadeelden. De bewindvoerster wordt ervan verdacht dat ze in een paar jaar tijd haar cliënten voor 2 tot 2,5 ton heeft opgelicht. De officier typeerde haar als 'een wolf in schaapskleren' die het vertrouwen van kwetsbare mensen, die ze moest beschermen, op grove wijze heeft geschonden.
De Bilthovense ging op verschillende manieren te werk volgens justitie. De vrouw bracht dubbele kosten in rekening voor haar diensten, of bracht kosten in rekeningen voor diensten waar ze al voor werd betaald. Ze boekte bedragen over van de rekeningen van cliënten naar haar eigen rekening en stelde in naam van haar cliënten brieven op waarin zij toestemming gaven voor de opname van contante bedragen, vervalste de handtekeningen en nam het geld op.
Ook haar oud-werkgever, Klok Schilderwerken, is een van de benadeelden. Als boekhoudster had ze meermalen zichzelf dubbel salaris uitbetaald tot een totaalbedrag van ongeveer 30.000 euro.
Justitie eiste ook verplicht Reclasseringscontact, een meldplicht voor de duur van één jaar en een verplichte behandeling. Ook wil de officier dat de vorderingen die de slachtoffers hebben ingediend voor de geleden schade, deels materieel en deels immaterieel, worden toegewezen zodat zij hun geld terug krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.