Norovirus in zorgcentrum Bunschoten bijna uitgebannen

BUNSCHOTEN - De uitbraak van het norovirus in Zorg- en Wooncentrum De Haven in Bunschoten is bijna onder controle. Nog een bewoner is ziek, de rest is opgeknapt.
Een speciaal preventieteam van De Haven heeft de afgelopen dagen zoveel mogelijk geprobeerd het virus uit te bannen. Om meer besmettingen te voorkomen, werden zieke bewoners afgezonderd van de rest. Het personeel moest extra hygiënemaatregelen in acht nemen.
Volgens Martin Elbertsen van De Haven is het norovirus heel makkelijk over te dragen: "Als je bij wijze van spreken bij een bewoner bent geweest die heeft gebraakt en er komt een druppeltje op je hand, en je gaat vervolgens de deur uit zonder handen te wassen, dan zit het op de deurklink. Als dan de volgende binnenkomt, zit het op zijn hand en zo besmet je elkaar."
Het norovirus veroorzaakt heftige maag- en darmklachten. Het virus duikt de laatste weken vaker op in de Utrecht. Bewoners van Wooncentrum Heerewegen in Zeist hebben ermee te kampen en vorige maand was er een uitbraak op een afdeling van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Norovirus in zorgcentrum Bunschoten bijna uitgebannen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.