Bewoners IJsselstein voorlopig niet naar huis

IJSSELSTEIN - De bewoners van de drie ontruimde woningen aan de Maria van Henegouwenstraat in IJsselstein mogen voorlopig nog niet naar huis. Dat meldt de gemeente, op basis van onderzoek door bouwinspecteurs.
Het dak van een van de woningen werd zaterdag geramd door een kantelende hoogwerker. Een IJsselsteiner wilde vanuit het bakje van de hoogwerker zijn vriendin een huwelijksaanzoek doen. Door de klap raakten ook twee naastgelegen huizen beschadigd.
De gemeente geeft nog geen concrete informatie over wanneer de bewoners weer naar huis kunnen. Burgemeester Kallen-Morren: "De veiligheid van bewoners staat voorop. Pas als de woningen weer veilig zijn, kunnen de gedupeerde bewoners weer terug naar huis."
Een van de woningen is woensdag verstevigd, zodat de bewoners hun spullen kunnen weghalen en de herstelwerkzaamheden kunnen beginnen. Bij de twee andere huizen is woensdag een begin gemaakt met het beveiligen van de daken tegen instorten. Als die klus is geklaard, kunnen de bewoners hun huizen samen met een bouwinspecteur bekijken.
Zolang de bewoners niet terug kunnen, worden de huizen beveiligd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.