Nature: Sjors Scheres in top 10 wetenschap

UTRECHT - De Nederlandse moleculair bioloog Sjors Scheres behoort volgens het wetenschappelijk tijdschrift Nature tot de tien geleerden die dit jaar voor de wetenschap het belangrijkst zijn geweest.
Scheres, die in Utrecht scheikunde studeerde, werkt bij het laboratorium voor moleculaire biologie in de Britse stad Cambridge. Nature prijst Scheres omdat hij de techniek om met een elektronenmicroscoop moleculen te analyseren heeft verfijnd.
Nature noemt de tien geleerden zonder een rangorde aan te brengen. Een van de anderen op de lijst is arts Sheik Umar Khan uit Sierra Leone, een van de belangrijkste bestrijders van de ebola-epidemie in het West-Afrikaanse land. Hij bleef in zijn land om patiënten te helpen en stierf zelf op 29 juli aan de ziekte.
Ook Andrea Accomazzo, vluchtleider van de missie van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA naar de komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko, heeft volgens Nature een grote bijdrage aan de wetenschap geleverd. De verkenner Philae landde vorige maand op de komeet. De vroegere testpiloot Accomazzo zorgde er jarenlang voor dat Rosetta tijdens zijn ongeveer 6,4 miljard kilometer lange reis op koers bleef en de Philae uiteindelijk op de komeet kon laten landen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.