Utrechtse musea verwachten drukte in kerstvakantie

PROVINCIE UTRECHT - Musea in de provincie Utrecht pakken flink uit tijdens de kerstperiode. De musea hebben speciale tentoonstellingen voor de extra bezoekers die zij de komende weken over de vloer verwachten.
Volgens Evertjan de Rooij van het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft het museum een complete metamorfose ondergaan. "We zijn in wondere wintersfeer, dus met veel mooie kerstverlichting en kerstbomen en er staat een carrousel. En zoals ieder jaar ligt er een prachtige ijsbaan tussen de treinen."

SCHILDERIJTJE

Paleis Soestdijk pakt uit met een tentoonstelling rond kunstenaar Rien Poortvliet. Hij was bevriend met koningin Juliana en prins Bernhard. "Rien Poortvliet maakte vroeger elk jaar een kerstkaart in de vorm van een schilderijtje in oplage 1, die gaf hij aan de Koninklijke familie." Daarnaast zijn er ook attributen van de kunstenaar in de expositie te zien.
De voorbereidingen voor kerst beginnen bij sommige musea al vroeg. Anita Haverkamp van Museum Catharijneconvent: "Ik begin in mei al met kerst, want er moet natuurlijk een goed verhaal achter zitten. We zijn natuurlijk het museum met mooie verhalen, dus dat moet in alles terugkomen."
Musea hopen dat bezoekers na hun eerste bezoek nog eens terugkomen. De Rooij: "We hebben veel mensen die voor het eerst komen en die eigenlijk normaal gesproken niet zo snel naar een museum gaan. Die komen hier en die ontdekken hier hoe leuk een museum kan zijn."
In het hele land worden bezoekersrecords tijdens de kerstvakantie verwacht.

Utrechtse musea verwachten drukte in kerstvakantie
Vrijdag werd de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.