Brandweer controleert Amersfoortse horeca op kerstversiering

EEMLAND - De brandweer in Amersfoort controleert horecagelegenheden de komende weken op brandveiligheid. Tijdens de onverwachte inspecties wordt er gekeken of cafés niet te veel of onveilige kerstversiering hebben opgehangen.
Ab Kan is de eigenaar van een bistro in Amersfoort en is inmiddels al een paar keer gecontroleerd door de brandweer. Hij weet precies welke kerstversiering wel is toegestaan en wat de brandweer controleert. "Ze controleren of de versiering brandvertragend is en of het geïmpregneerde spullen zijn en of het de juiste spullen zijn die we mogen ophangen", aldus Kan.
Volgens de brandweer is de veiligheid in met name de horeca de laatste jaren een stuk verbeterd. "Dat is eigenlijk gekomen na Enschede en Volendam. Daar is men goed van geschrokken en daardoor zit het meer tussen de oren van ondernemers", aldus een woordvoerder van de brandweer.
De controles in de horeca werpen dus vruchten af. De brandweer waarschuwt horecabezoekers wel uitdrukkelijk om zelf verantwoordelijkheid te nemen, bijvoorbeeld bij het dragen van feestkleding. "Daar moet goed op gelet worden, dat er bijvoorbeeld geen waxinelichtje langs gaat."

Brandweer controleert Amersfoortse horeca op kerstversiering

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.