Maarssense scholieren halen nachtje door voor goed doel

© RTV Utrecht
MAARSSEN - Overal in de regio zetten inwoners zich met acties in voor Serious Request 2014. Dat gebeurt onder andere op het Niftarlake College in Maarssen, waar leerlingen een nachtje doorhaalden.
Een klas kreeg van donderdagochtend tot en met vrijdagochtend les. Met de 'lesmarathon' halen ze geld op voor Serious Request 2014.
De nachtbrakers lieten zich per uur sponsoren door familie en vrienden. Wie ging slapen, miste een lesuur en dat betekende minder geld voor het goede doel. De meeste leerlingen wisten de 24 uur wakker te blijven, mede dankzij de vele energydrankjes en chips die ze meegenomen hadden. Een enkeling lukte het niet en viel toch in slaap.

LESSTOF

Volgens de docenten staken de leerlingen ondanks de uitputtingsslag toch iets op, maar de leerlingen dachten daar anders over. "We luisterden slecht en de concentratie was gewoon heel laag", zegt Gidion van Steenis.
Het nachtje doorhalen van deze klas leverde alleen al ruim achthonderd euro op. Ook vrijdag overdag waren er nog activiteiten op de school. In totaal verwachtten de scholieren duizenden euro's op te halen. Het geld wordt naar het Glazen Huis in Haarlem gebracht.

Maarssense scholieren halen nachtje door voor goed doel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.