Toekomst ZiZo tot eind 2015 veiliggesteld

UTRECHT - ZiZo in Utrecht blijft in ieder geval tot eind 2015 open. Zorginstelling Reinaerde heeft het huurcontract tot eind 2015 verlengd.
De lunchroom en cadeauwinkel aan de Oudegracht wordt met sluiting bedreigd omdat de kosten te hoog zijn geworden. De organisatie onderzoekt daarom of het op de huidige locatie verder kan gaan in de helft van het gebouw. Daarmee wordt bespaard op de huurkosten. Een andere optie is verhuizen naar een andere locatie.
Bij de lunchroom en cadeauwinkel werken 30 mensen met een beperking, maar zorginstelling Reinaerde gaf eerder aan dat de locatie te duur is geworden. Volgens ZiZo spelen teruglopende inkomsten en de benodigde investeringen in het gebouw een rol in het feit dat de dagbesteding in lastig vaarwater terecht is gekomen.
Eerder gaf de gemeente Utrecht aan zich niet met het voortbestaan van ZiZo gaat bemoeien. De PvdA had daarover vragen gesteld aan het college. Volgens de gemeente is alleen zorgorganisatie Reinaerde verantwoordelijk voor ZiZo. Bovendien is er vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning geen geld voor huisvestingskosten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.