Nieuwegeiner strijdt met stroopwafelpannenkoek mee voor prijs

NIEUWEGEIN - Stroopwafels in pannenkoeken. Met dit recept wil Robert de Bruijn uit Nieuwegein aankomende maand zijn 13 mede-finalisten imponeren tijdens het Nederlands kampioenschap pannenkoeken bakken.
Voor de culinaire uitdaging bezocht de kok een speciale stroopwafelfabriek in Waddinxveen. Inmiddels heeft hij de techniek geperfectioneerd en kan hij met stukjes verse stroopwafel een echte stroopwafelpannenkoek maken.
Robert de Bruijn is chef-kok bij restaurant Kort-Jak in Harmelen. Pannenkoeken bakken vindt hij helemaal niet beneden zijn waardigheid. "Mensen denken dat het makkelijk is, maar er komt heel wat bij kijken. Zware pannen, een bepaalde techniek, het is echt chef-waardig."
De Bruijn deed ook mee aan het vorige NK Pannenkoeken bakken. Toen koos hij voor een hartige pannenkoek met Utrechtse Vocking worst. De Nieuwegeiner sleepte toen de prijs voor meest originele hartige pannenkoek in de wacht. Dit keer kiest hij voor een zoete pannenkoek. "We zijn met koffie aan de gang geweest. En ook met chocolade. Maar de oer-Hollandse stroopwafel kwam als beste ingrediënt uit de bus."
De finale van het NK Pannenkoeken bakken is op 15 januari in de Rai in Amsterdam. De winnaar krijgt een gouden pan.

Nieuwegeiner strijdt met stroopwafelpannenkoek mee voor prijs
The Making Of: Nieuwegeiner strijdt met stroopwafelpannenkoek mee voor prijs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.