Topdrukte bij militair museum in Soest

© Menno Bausch
SOESTERBERG - Er stonden maandagmiddag lange rijen voor de ingang van het Nationaal Militair Museum in Soest. Op de eerste dag van de kerstvakantie wilden veel mensen een bezoek brengen aan het pas geopende museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg.
Mensen moesten ongeveer 20 minuten wachten voordat ze naar binnen konden. Rond het middaguur waren er zo'n 2500 bezoekers in het pand. "Dit hadden we niet zien aankomen. Dit is fantastisch, echt boven verwachting", zei Carla Marcus van het museum.
Even was de organisatie bang dat ze nieuwe bezoekers bij de ingang moesten weigeren vanwege een overvolle parkeerplaats. Zondag waren er bijna 4000 bezoekers in het museum, daar leken ze maandag over heen te gaan.
De meeste bezoekers konden het geduld opbrengen om even te wachten en eenmaal in het museum viel de drukte niet zo op. Dat gold niet voor de koffiebar op de eerste verdieping. Volgens een van de bezoekers was het er zo druk dat mensen zelfs met een dienblaadje met koffie op de grond zaten.
Het Nationaal Militair Museum opende iets meer dan een week geleden de deuren voor het publiek. Het toont de geschiedenis van de landmacht en de luchtmacht. Behalve het museum kunnen bezoekers ook het bijbehorende park in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.