OM wil miljoenen hebben van eigenaar wietbunker Zeist

ZEIST - Een ondergrondse wietfabriek in een bos in Zeist heeft volgens het Openbaar Ministerie miljoenen opgeleverd. Justitie probeert daarom 4,2 miljoen euro terug te vorderen van de man achter de illegale plantage. Maandag begon een rechtszaak over het afpakken van de criminele winst.
De man achter de ondergrondse wietloods, een 62-jarige Nijmegenaar, zit momenteel een gevangenisstraf van drie jaar uit. Vorig jaar ontdekte de politie zijn wietkelder in het bos langs de Ericaweg in Zeist.
In de kwekerij stonden 2000 planten. Alle verwerking van de wiet, van het kweken van stekken tot het verpakken van gedroogde henneptoppen, vond in de loods plaats. Ook beschikte de ondergrondse kwekerij over eigen stroom en water. De ondergrondse ruimte was alleen via een tunnel te bereiken die bewaakt werd door een valse hond. Na de ontdekking kostte het een paar dagen om de plantage te ontmantelen.
Maandag diende een eerste zitting over de miljoenen die de plantage zou hebben opgeleverd. De advocaat van de verdachte wil niet op het bedrag reageren. Volgend jaar gaat de zaak verder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.