Geen gouden tip in moordzaak Els Borst

BILTHOVEN - Er is geen doorbraak in het onderzoek naar de moord op Els Borst in Bilthoven. Een nieuwe tip, waarbij een naam zou zijn genoemd, blijkt niet de gouden tip. Dat zegt een woordvoerder van de politie.
Het tv-programma Nieuwsuur meldde maandag dat misdaadjournalist Peter R. de Vries nieuwe informatie had over de zaak. De tipgever zou in de geestelijke gezondheidszorg werken en daarom de naam van de verdachte weten. Het zou gaan om een psychiatrisch patiënt in een GGZ-instelling.
Vanwege het medisch beroepsgeheim wilde de tipgever niet direct naar de politie stappen. Daarom nam hij of zij contact op met misdaadjournalist Peter R. de Vries. Die gaf de informatie door. De politie zegt dat de tip is nagetrokken, maar dat er niets nieuws valt te melden.

MISDRIJF

Els Borst werd op maandag 10 februari dood aangetroffen in haar woning in Bilthoven. Zij was overleden aan de gevolgen van letsel dat zij hoogstwaarschijnlijk opliep door een misdrijf.
De politie liet eerder al weten uit te gaan van een dader met een psychische stoornis. Daarom werd ook een oproep gedaan aan behandelaars van psychiatrische instellingen in de buurt van Bilthoven om met informatie over de brug te komen. De politie loofde ook een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die zou leiden naar de dader of daders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.