Ex-ebolapatiënt verlaat Utrecht

UTRECHT - De Nigeriaan die de afgelopen weken in het UMC Utrecht werd behandeld tegen ebola, is terug naar Afrika. De man is genezen en kan anderen niet meer besmetten.
De VN-militair vloog maandag terug naar Liberia, waar hij helpt bij de strijd tegen ebola. Daar wordt hij herenigd met zijn familie.

STEUN

De Nigeriaan is erg blij met alle steun die hij kreeg gedurende zijn verblijf in Utrecht. Zo kreeg hij volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken veel kindertekeningen. "Dit heeft hem diep geraakt. Hij is Nederland erg dankbaar voor zijn herstel en ziet er nu naar uit zijn vrouw en kinderen weer te zien."
De man was begin december naar Nederland overgebracht en in het ziekenhuis opgenomen. Het was de eerste keer dat een buitenlandse ebolapatiënt in Nederland is verpleegd.

ISOLATIE

Speciaal getraind medisch personeel behandelde de man in strikte isolatie. Zij worden de komende weken gecontroleerd om te checken of ze niet per ongeluk ook besmet zijn geraakt met de ernstige ziekte.
Ebola houdt vooral huis in de West-Afrikaanse landen Liberia, Sierra Leone en Guinee. Meer dan 19.000 mensen daar hebben in het afgelopen jaar de ziekte opgelopen. Van hen zijn meer dan 7500 mensen overleden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.