Meer onderzoek naar omkoopschandaal reclassering

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft meer tijd nodig om een fraudezaak binnen de reclassering Midden-Nederland voor te bereiden. De zaak is daarom aangehouden.
In de Utrechtse rechtbank stonden dinsdag twee ex-medewerkers van de reclassering terecht. De verdachten Cas van der W. en Hans S. begeleidden mensen die hun taakstraf uitvoerden bij voetbalvereniging Maarssen. De mannen zouden steekpenningen hebben aangenomen van de veroordeelden. In ruil daarvoor hoefde de werkstraf niet uitgevoerd te worden.
Van der W. uit Vinkeveen ontkende dinsdag in alle toonaarden dat hij iets met de zaak te maken heeft. S. uit Utrecht bekende deels, maar verklaarde wel dat een aantal ontvangen bedragen op zijn rekening niets te maken hebben met het omkopingsschandaal. Justitie wil nu uitzoeken of dat inderdaad zo is.
Volgens de advocaten zouden niet alleen Van der W. en S. in de rechtszaal moeten zitten. "Vanuit het management is bij zeker één taakgestrafde gezegd: deze uren moeten we maar door de vingers zien. Vaststaat dat vanuit hoger hand gerommeld is", zegt advocaat Christian van Dijk. De reclassering wil niet reageren op de beschuldiging.
Volgens zijn advocaat zijn de beschuldigingen onterecht. Dat Van der W. toch wordt verdacht, komt volgens zijn raadsman doordat hij slachtoffer is geworden van persoonsverwisseling. Een persoon die was veroordeeld, liet zijn taakstraf uitvoeren door iemand anders. Van der W. had dat niet door, zegt de advocaat.

Twee ex-medewerkers van de reclassering stonden dinsdag terecht in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.