Levende kerststal op landgoed Heidestein Zeist

ZEIST - Op verschillende plekken in de provincie kun je tijdens de kerstdagen een levende kerststal vinden. Eén van de populairste is te vinden op landgoed Heidestein in Zeist.
Toos Stoffer van landgoed Heidestein is druk bezig met de voorbereidingen van de kerststal bij de oude schaapskooi, zodat de deuren op eerste en tweede kerstdag open kunnen.
In de tijdelijke kerststal zijn Jozef, Maria, het kindje in de kribbe, herders, schapen en ezels te aanschouwen. Op het landgoed zelf lopen ook nog 120 Drentse heideschapen rond.
Tijdens de kerstdagen is er een koor, een orgel en zijn er midwinterhoornblazers uit Twente aanwezig. Bezoekers krijgen de kans om op een hoorn te blazen. Verder is er een beestenbosroute voor kinderen en hun ouders waarbij ze allerlei houten dieren tegenkomen.
Stoffer: "We verwachten heel veel mensen. De vaste stal is rond Kerst helemaal versierd, dus mensen moeten beslist ook naar binnen komen. Daarnaast is er snert, glühwein, warme worst en chocolademelk voor de bezoekers."
Vanaf 11.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers naar de kerststal komen.

Toos Stoffer over de levende kerststal in Zeist
Op landgoed Heidestein in Zeist zijn de voorbereidingen voor de kerststal in volle gang.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.