Ouderenfonds trakteert ouderen op 85.000 kerstkoekjes

UTRECHT - Het Nationaal Ouderenfonds verspreidt woensdag duizend dozen kerstkoekjes. De eerste honderd ouderen worden tijdens de koffie getrakteerd in het Utrechtse Transwijk.
"Samen kerst vieren met iets lekkers. Zo moet het zijn!" vertelt Jan Romme, directeur van het in Bunnik gevestigde Nationaal Ouderenfonds. De koekjes worden verspreid onder verzorgings- en verpleeghuizen door heel Nederland en zijn ter beschikking gesteld door Bolletje.

EENZAAMHEID

Tijdens de feestdagen is er veel eenzaamheid onder ouderen. Zo krijgen 420.000 ouderen geen bezoek en vieren 200.000 van hen geen kerst. Met kerstdiners, concerten, kerstbomen en nu ook kerstkoekjes probeert het Ouderenfonds het toch leuk en gezellig te maken voor zoveel mogelijk ouderen.
"Het was wel even slikken toen we hoorden dat we 7 pallets met koekjes kregen. Dat zijn 85.000 koekjes! Maar in no time waren we ze ook weer kwijt. Duizenden ouderen kunnen we blij maken. Een mooi, betekenisvol gebaar voor ouderen, die dit enorm waarderen", aldus Jan Romme.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.