Meander MC, Diak: geen zorgcontract met Menzis

AMERSFOORT - Wie volgend jaar verzekerd is bij Menzis, krijgt zijn zorg bij ziekenhuis Meander Medisch Centrum mogelijk niet volledig vergoed. Het Amersfoortse ziekenhuis waarschuwt daarvoor op zijn website. Ook het Diakonessenhuis heeft nog geen contract met Menzis afgesloten.
Menzis laat RTV Utrecht weten dat hun klanten die zorg afnemen bij Meander MC sowieso 100 procent worden vergoed, ook als er geen contract wordt afgesloten. Het Diakonessenhuis zegt dat ook daar klanten van Menzis worden vergoed, ook zonder contract. Menzis hoort met twee miljoen klanten tot de grootste zorgverzekeraars van Nederland. De merken Anderzorg en Azivo vallen ook onder Menzis.
Meander MC schrijft dat de kans bestaat dat er "geen overeenstemming wordt bereikt". Meander zegt dat patiënten zich hier bewust van moeten zijn. Het Diakonessenhuis zegt desgevraagd dat het contract naar verwachting alsnog snel wordt ondertekend.

BUDGETPOLISSEN

Meander MC zegt dat er ook geen contact is afgesloten voor de kleine budgetpolis ZEKUR. Ook bij het St Antonius Ziekenhuis gelden beperkingen voor budgetpolissen. Daar gaat het om Zilveren Kruis en Avéro Achmea. Deze polissen zullen onderdelen van onze zorg niet volledig vergoeden, zegt een woordvoerder van het St. Antonius.
Het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede zegt met alle grote zorgverzekeraars een contract te hebben afgesloten. Dit ziekenhuis laat wel weten dat er beperkingen voor verzekerden met een budgetpolis van ZEKUR en de Zilveren Kruis basis budget polis. Budgetpolissen leveren ook bij andere ziekenhuizen minder zorg op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.