Analyse luchtfoto's in zaak paardenbeul

PROVINCIE UTRECHT - De politie gaat een uitgebreide analyse maken van weilanden waar paarden zijn mishandeld. Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt.
Voor zover bekend zijn er zeker 35 paarden door menselijk handelen gewond geraakt, waaronder vijf in de provincie Utrecht. Deskundigen gaan nu luchtfoto's van de weilanden met elkaar vergelijken.
"We zoeken bijvoorbeeld naar mogelijke overeenkomsten in deze gebieden of naar specifieke kenmerken", aldus een woordvoerder van de politie. "Dat zou een verband tussen de aanrijroutes kunnen zijn of een specifieke kans om te kunnen vluchten. En dat zegt natuurlijk weer iets over de lokale kennis van de dader."
In totaal zijn afgelopen jaar ruim zeshonderd tips over de paardenmishandelingen binnengekomen. De tips hebben onder meer geleid tot de aanhouding van een man die een paard heeft mishandeld, maar dat staat volgens de politie los van de andere mishandelingen. Door tips in de zaak is ook een man gearresteerd voor het mishandelen van een schaap.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.