RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kerstdiner vooral klassiek en traditioneel

PROVINCIE UTRECHT - Varkenshaas, biefstuk en zalm zijn in Nederland nog altijd de populairste gerechten met Kerstmis. Gezinnen met kinderen kiezen er vaak voor om te gourmetten.

Onderzoek van TNS NIPO wijst uit dat het kerstdiner vooral klassiek en traditioneel is. Om stress te voorkomen, maken veel mensen de gerechten van tevoren klaar.

Dat kan veel vaker dan men denkt, zegt Helma Wortelboer van kookstudio de Kortenburg in Hagestein. "Eigenlijk kun je de groenten al schoonmaken en misschien al voorkoken, je kunt de bakjes en schaaltjes eventueel al vullen met het dessert, afdekken en in de koeling zetten. Je kunt al zoveel voorbereiden, terwijl we denken dat alles op het laatste moment moet."

Traditioneel is het kerstdiner ook het moment waarop de meeste inbrekers hun slag slaan. De politie adviseert mensen die ergens anders eten daarom om thuis het licht aan te laten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook




Nieuwsoverzicht