Rijnsweerd en Eembrugge in top-10 verkeersproblemen

PROVINCIE UTRECHT - Twee snelwegen in de provincie Utrecht staan in de top-10 van locaties waar in 2014 de meeste problemen waren. Het overzicht is samengesteld door de VerkeersInformatieDienst (VID).
Knooppunt Eembrugge op de A1 van Amsterdam naar Amersfoort stond vorig jaar nog op de achtste plek, maar neemt nu de derde plaats in. Knooppunt Rijnsweerd, op de A28 tussen Amersfoort en Utrecht, steeg met stip van plaats twintig naar plek vijf.
Verkeersminister Schultz heeft eerder dit jaar al maatregelen aangekondigd. Tussen knooppunt Eemnes en de afslag Bunschoten wordt de weg verbreed van twee naar vier rijstroken. Over de aanpak van knooppunt Rijnsweerd is nog altijd veel gesteggel, vanwege de aantasting van natuurgebied Amelisweerd.
De top-10 wordt net als vorig jaar aangevoerd door het Terbregseplein bij Rotterdam. Volgens de VID stonden er dit jaar ongeveer evenveel files op de Nederlandse wegen als in 2013. Daarmee is een einde gekomen aan de afname van de filedruk van de afgelopen jaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.