Verscherpt toezicht voor Diakonessenhuis

UTRECHT/ZEIST - Het Diakonessenhuis moet verbeteringen bij het management sneller doorvoeren. De Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) heeft het Utrechtse ziekenhuis daarom de komende vijf maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Dat heeft het ziekenhuis woensdag zelf bekendgemaakt.
Er was afgelopen zomer een hoog oplopende ruzie tussen de directie en medisch specialisten. Eén van de twistpunten was de manier waarop werd omgegaan met calamiteiten en veiligheidsplannen. Daarop greep de inspectie in. Een onafhankelijke commissie die de zaak onderzocht, wil nu dat de managementstructuur beter wordt en er beter wordt samengewerkt.
Het Diakonessenhuis zegt dat de veiligheid van patiënten niet in het geding is. "Patiënten en hun naasten kunnen blijvend vertrouwen op onze veilige en goede zorg", zegt Arie van Alphen, de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur.
"Als tijdelijk extra toezicht ons helpt de zorg voor onze patiënten nog sneller verder te verbeteren, dan is dat alleen maar goed", aldus Van Alphen. Hij denkt overigens dat het ziekenhuis ook uit de crisis kan komen zonder het extra toezicht.
Het 170 jaar oude Diakonessenhuis heeft vestigingen in Utrecht, Zeist en Doorn. Er werken ongeveer 2500 mensen, onder wie 185 medisch specialisten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.