Acties Brink's: Geldautomaten dit weekend leeg

HOUTEN - Vakbonden waarschuwen dat door acties bij Brink's veel geldautomaten zaterdag leeg zullen zijn. De bonden hadden de geldtransporteur in Houten een ultimatum gesteld voor een goed sociaal plan voor 600 werknemers, maar Brink's heeft dat laten verlopen zonder te reageren.
Het Amerikaanse Brink's trekt zich terug uit Nederland omdat het de Rabobank is kwijtgeraakt als grootste klant. Die gaat een eigen geldtransportbedrijf opzetten. Daardoor verdwijnen 600 van de ruim 1000 banen bij het bedrijf met het Nederlands hoofdkantoor in Houten.
De Nederlandse tak van het Amerikaanse bedrijf is afgelopen week verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. Brink's Nederland gaat daardoor zelfstandig verder, maar de ontslagen zijn daarmee niet van de baan.

TIJD

De deadline voor een goed sociaal plan verliep woensdagavond om 23.59 uur. Volgens vakbondsbestuurder Gorter hebben de bonden niets gehoord van Brink's. De bonden vinden dat Brink's "voldoende tijd" heeft gehad omdat de ontslagen op 17 oktober werden aangekondigd.
Enig bestuurslid Willem van Hassel van de nieuwe Stichting Continuïteit Brink's had gehoopt dat het ultimatum van tafel zou zijn. "Ik hoop dat ze Brink's de tijd geven om verder te gaan met het reorganisatieplan en ook tijd gunnen om verder te praten met de banken", zei hij woensdag tegen radiozender BNR.
De bonden willen onder meer dat veel werknemers van Brink's worden herplaatst naar het nieuwe bedrijf van de Rabobank, Geld Service Nederland (GSN).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.