Medewerkers Brink's leggen werk neer

HOUTEN - Werknemers van Brink's in Houten voeren zaterdag opnieuw actie. De medewerkers van de geldvervoerder leggen het werk neer en vullen geen geldautomaten meer bij.
FNV en CNV willen dat het bedrijf eerst met een goed sociaal plan komt voor de ongeveer 600 medewerkers van het bedrijf die worden ontslagen. De acties volgen op het verlopen van het ultimatum dat de bonden hadden gesteld aan de directie van de geldtransporteur.
Woensdag werd bekend dat de Amerikaanse geldvervoerder zich terugtrekt uit Nederland. Het Nederlandse dochterbedrijf is verkocht aan een onafhankelijke stichting. Brink's Nederland gaat daardoor zelfstandig verder. De bank uit Utrecht stapt over naar Geld Service Nederland.

KORT GEDING

Ondertussen vraagt Brink's Nederland aan de rechter verdere vakbondsacties te verbieden. De geldtransporteur heeft een kort geding aangespannen tegen FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. De zaak dient maandag bij de rechtbank in Utrecht, maakte de directie van

Brink's Nederland zaterdag bekend.
Volgens de directie maken de bonden met deze actie een verkeerde keuze. "In plaats van andere cash-logistieke dienstverleners aan te spreken op hun verplichting om banen te behouden, kiezen zij voor media-aandacht en het dwarsbomen van de noodzakelijke reorganisatie bij Brink's. Dit levert een direct gevaar op voor de continuïteit van ons bedrijf", aldus de directie in een verklaring.
Momenteel lopen er gesprekken met betrokken partijen om medewerkers van Brink's onder te brengen bij Geld Service Nederland of andere aanbieders.

Leen van der List (CNV) over de vakbondsactie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.