Restaurants beleven drukste dag van het jaar

LEUSDEN - Veel mensen hebben met Kerst een paar dagen vrij, maar voor veel horecazaken zijn het juist hele drukke dagen. Bij restaurant De Mof in Leusden begint het keukenpersoneel om 5 uur 's ochtends. Ze ontvangen met Kerst ongeveer 600 gasten.
Met behulp van een sneeuwmachine, een kerstman en live muziek wordt er voor extra sfeer gezorgd. Het is de drukste dag van het jaar, maar toch hebben de eigenaren, het echtpaar Bart Jan en Claudia van der Weide, geen stress. "Alles is gepland. Je weet hoe laat ze komen en hoeveel er komen."
Bij familiebedrijf De Mof springt iedereen bij. De 15-jarige dochter, maar ook de moeder van Bart Jan. Zij runde het restaurant vanaf 1973 tot haar zoon het overnam. "Ik verricht nog hand- en spandiensten. En dit zijn leuke dingen om te doen."
600 eters ontvangen vereist een strakke organisatie. Toch werkt het restaurant niet met een computersysteem. "Dat zit in mijn hoofd", verzekert eigenaar Bart Jan. En zijn vrouw Claudia? "Ik voer uit. Er kan maar één opperhoofd zijn". Bart Jan, lachend: "Dat is thuis wel anders hoor".

De Mof beleeft de drukste dag van het jaar
Eigenaar over de herkomst van de naam De Mof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.