Ongelukken in de regio door onstuimig winterweer

PROVINCIE UTRECHT - De gladheid als gevolg van sneeuw heeft zaterdagochtend in en rond de provincie Utrecht voor ongelukken gezorgd, onder meer op de A2 en A27.
Bij knooppunt Everdingen op de A2 stond zaterdagochtend 5 kilometer file als gevolg van een geschaarde vrachtwagencombinatie. Er waren tijdelijk drie rijstroken afgesloten. Verderop bij Maarssen botsten meerdere auto's op elkaar, waardoor er een rijbaan was afgesloten. Over eventuele gewonden is niets bekend.
Op de A27 stond een vrachtwagen overdwars. Tussen Gorinchem en Nieuwendijk stond het verkeer daardoor over 10 kilometer stil.
Behalve Utrecht, hadden de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland het meest last van de sneeuw. Aan het einde van de ochtend stond ongeveer 35 kilometer file op de snelwegen. Op het hoogtepunt, rond 08.00 uur, was dat 50 tot 60 kilometer. "Dat is allemaal toe te schrijven aan de sneeuw", aldus de ANWB.

SPOOR

Vanwege het weer schrapte de NS ongeveer de helft van de treinen op drukke trajecten. In plaats van ieder kwartier, reden er zaterdag ieder half uur treinen. De dienstregeling werd aangepast om meer ruimte op het spoor te hebben.
Reizigers moesten rekening houden met vollere treinen en op sommige trajecten met een extra overstap.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.