Kans op gladheid door platgereden sneeuw

PROVINCIE UTRECHT - Het kan zondag glad zijn op de weg door bevroren sneeuw. Daarvoor waarschuwen het KNMI in De Bilt en de Verkeersinformatiedienst.
Zaterdag viel er in Utrecht een paar centimeter sneeuw. Een groot deel is inmiddels gesmolten, maar als het opklaart kan de natte en platgereden sneeuw op de wegen bevriezen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het midden en zuiden van het land. In heel Utrecht zijn strooiploegen zaterdagavond de weg opgegaan.

TREINEN

De treinen rijden zondag weer volgens de normale dienstregeling. Door het winterweer was het treinverkeer zaterdag gehalveerd. De treinen reden ieder half uur in plaats van ieder kwartier. Reizigers moesten rekening houden met drukkere treinen en op sommige trajecten met een extra overstap.

WINTERREGELING

Omdat er flinke vorst wordt verwacht, is zaterdag in Utrecht de winterregeling ingegaan. Dat houdt in dat daklozen gratis mogen eten en slapen bij opvangplekken.
Hulpverleners zijn tijdens de vrieskou extra alert op mensen die geen warme plek hebben om te slapen. De winterregeling gaat in als het gevaarlijk is om buiten te blijven in verband met de kou.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.