Deel geldautomaten Rabobank leeg door staking bij Brink's

HOUTEN - Door de actie van het personeel van geldvervoerder Brink's in Houten zijn in Nederland ongeveer 160 geldautomaten van Rabobank leeg. Dat is 7 procent van het totaal aantal automaten van de bank.
De Rabobank is daarmee het hardst getroffen door de actie. Een woordvoerder noemt het "een flinke impact op onze dienstverlening". Bij de andere banken was het effect minder groot. ABN Amro zegt dat bij hooguit twintig tot dertig van de geldautomaten de kans bestaat dat ze leeg zijn. Dat komt vooral doordat het merendeel van de automaten wordt bijgevuld door andere dienstverleners dan Brink's. Bij SNS Bank waren er weinig tot geen problemen.
De actie bij de Houtense geldtransporteur begon zaterdagochtend. Vakbonden hadden Brink's een ultimatum gesteld voor een goed sociaal plan voor 600 werknemers die hun baan verliezen, maar het bedrijf had daar niet op gereageerd.
Volgens de vakbonden heeft zaterdag het grootste deel van de zaterdagploeg meegedaan aan de actie. Het gaat dan om zo'n 200 werknemers.
Brink's wil dat de rechter de acties verbiedt en heeft een kort geding aangespannen tegen de vakbonden. De zaak dient maandag bij de rechtbank in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.