Gladheid vooral in Midden-Nederland

PROVINCIE UTRECHT - Het verkeer heeft maandag in de ochtendspits last gehad van gladheid. Met name in Midden-Nederland werd het glibberen op de weg. De Verkeersinformatiedienst trok rond 9.00 uur de officiële waarschuwing in, maar adviseerde daarbij om onderweg toch nog voorzichtig te zijn.
Met name op fietspaden en lokale wegen waar weinig of niet is gestrooid kan het nog glad zijn. Tot grote verkeersproblemen kwam het niet, omdat er tussen Kerst en Oud & Nieuw toch al minder verkeer op de weg is. Keerzijde daarvan is dat het gestrooide zout niet goed over de weg wordt verspreid.

GESTROOID

Dit weekeinde is er bijna evenveel zout gestrooid als in het hele vorige winterseizoen. In de nacht van zondag op maandag werd 2,5 miljoen kilo zout gestrooid.
Medewerkers van Rijkswaterstaat maakten in die uren zeker 400 ritten in gevecht met de gladheid op de wegen in het land. De 'wintervloot' van Rijkswaterstaat bestaat uit 542 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers. Op piek momenten houden 1200 medewerkers zich tegelijk bezig met het bestrijden van de gladheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.