230 geldautomaten van Rabobank leeg

PROVINCIE UTRECHT - Door de actie van het personeel van geldtransporteur Brink's Nederland uit Houten zijn circa 230 geldautomaten van Rabobank leeg. Dat is 10 procent van de 2300 geldautomaten die de bank in Nederland heeft. Dat liet Rabobank zondag weten.
Bij de andere banken was het effect veel minder groot. Een woordvoerder van ABN AMRO liet weten dat bij hooguit twintig tot dertig geldautomaten de kans bestaat dat ze leeg zijn. Dat komt vooral doordat het merendeel van de geldautomaten van de bank door andere dienstverleners is bijgevuld. Bij SNS Bank waren er weinig tot geen gevolgen, aldus een zegsman.
De vakbonden riepen hun leden vrijdagavond op de geldautomaten van Rabobank en een aantal van ABN AMRO en SNS Bank vanaf zaterdagochtend niet meer bij te vullen. Dit uit protest tegen het uitblijven van een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd werknemers van Brink's Nederland die hun baan verliezen.
De directie van Brink's Nederland kondigde zaterdag aan de rechter te vragen verdere acties te verbieden. De zaak dient maandag bij de rechtbank in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.