Justitie Panama: Allerlaatste zoektocht Kris en Lisanne

AMERSFOORT - In januari wordt voor de allerlaatste keer gezocht naar resten van Lisanne Froon en Kris Kremers uit Amersfoort. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Panama dinsdag bekendgemaakt. De families Froon en Kremers zijn op de hoogte gesteld.
Volgens aanklager Bethsaida Pitti wordt er tussen 12 en 16 januari gezocht in de jungle in het Midden-Amerikaanse land. Dat gebeurt op verzoek van de familie van de twee Nederlandse vrouwen en de Nederlandse ambassade.
Er zullen onder meer een forensisch antropoloog, een bioloog, een DNA-specialist en een criminoloog deelnemen aan de zoektocht. Ook gaan vier honden en gidsen mee.
De twee jonge vrouwen verdwenen dit jaar spoorloos in de omgeving van Boquete. Later werden onder meer spullen en botresten van de meisjes gevonden in de jungle. Wat hen is overkomen, is nooit duidelijk geworden.
Een woordvoerder van de familie Froon zegt dat de laatste zoektocht van harte wordt ondersteund. "Het is goed dat nog een keer alle sporen worden nagelopen om zo veel mogelijk informatie te vergaren", aldus de zegsman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.