Vriendengroep in Werkhoven gaat los met carbidschieten

WERKHOVEN - Het jaarlijkse carbidschieten in onze regio is weer in alle hevigheid losgebarsten. Op diverse plekken knallen sinds dinsdag al hier en daar melkbussen en carbidkanonnen.
Ook in Werkhoven werden dinsdagavond de laatste voorbereidingen getroffen voor het carbidschieten. Een vriendengroep luidt daar jaarlijks het nieuwe jaar in met het carbidkanon. Veiligheid staat daarbij voorop. Zo blijven de schutters tijdens Oud en Nieuw nuchter en nemen ze alle mogelijke maatregelen om ongelukken te voorkomen.
Carbidschieten is populair rond de jaarwisseling en is in verhouding tot kant en klare vuurwerkpakketten een stuk goedkoper. Door het kanon te vullen met carbidblokjes en er water bij te doen, ontstaat er een ontvlambaar gas. Daarna wordt het kanon elektrisch ontstoken, met een flinke knal tot gevolg.
Woerden en Veenendaal hebben het carbidschieten verboden, maar daar snapt de vriendengroep uit Werkhoven weinig van. "Zelf pakken we alles veilig aan. Zolang het goed gaat, blijven we lekker doorgaan", aldus een van de carbidschieters.
De vriendengroep in Werkhoven verwacht bijna tweehonderd toeschouwers bij het knallen.

Een vriendengroep in Werkhoven luidt jaarlijks het nieuwe jaar in met het carbidkanon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.