Inwoners Soest winnen prijzen met opruimen afval

SOEST - Soest geeft inwoners na Nieuwjaarsdag een lot voor elke zak met vuurwerkafval die ze inleveren. Daarmee loten ze mee naar VVV-bonnen die de gemeente weggeeft.
Soest wil de bewoners zo stimuleren om de vuurwerkresten in de straten te verwijderen. Wethouder Jannelies van Berkel heeft goede hoop dat de bewoners weer massaal gaan opruimen. "Vorig jaar zijn er duizend zakken opgehaald. Er zat behoorlijk wat in, dus ik heb goede hoop dat er ook dit jaar flink zal worden opgeruimd."

GRONDIG

Volgens de wethouder wil de gemeente met deze actie de mensen op hun eigen verantwoordelijkheid wijzen. Van Berkel: "Met name kinderen pakken dat heel goed op. Vorig jaar zag je echt verschil tussen de straten waar grondig was opgeruimd en waar niet."
Onder de deelnemers worden bonnen van 25, 50 en één van 100 euro verloot. De zakken kunnen op 2 en 3 januari worden ingeleverd bij afvalstation De Schans in Soest en bij Seysterberg in Huis ter Heide. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 7 januari om 16.30 uur in de raadszaal in het gemeentehuis. De wethouder verloot de bonnen onder de deelnemers.

Inwoners Soest winnen prijzen met opruimen afval

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.