Uitgemergelde hond uit woning Utrecht gehaald

UTRECHT - In Utrecht is een zwaar verwaarloosde hond uit een woning gehaald. De Stafford werd uitgemergeld aangetroffen en bleek nog maar de helft van het gewicht te hebben voor een dergelijke hond. Ook de organen van het beestje bleken niet meer goed te werken.
De zaak kwam aan het rollen na meldingen bij meldpunt 144. In eerste instantie pakte de dierenpolitie het op. Tegenover hen verklaarde de eigenaar dat de hond onder behandeling van een dierenarts stond.
Toen later bleek dat dit niet het geval was, schakelde de dierenpolitie de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in. Die nam actie nadat duidelijk werd dat de eigenaar slecht voor het dier zorgde en er geen uitzicht was op verbetering van de situatie.

OORMIJT

Het dier is opgehaald en naar een dierenarts gebracht voor controle. Deze stelde vast dat de hond uitgemergeld was. De hond woog nog maar de helft van het normale gewicht voor een dergelijke hond. Oorzaak is te weinig of slecht voedsel waar te weinig voedingsstoffen in zitten. Het dier had ook last van oormijt en er zaten onbehandelde wondjes op de achterpoten en in de nek.
Het dier is naar een opvangadres gebracht waar het de juiste verzorging krijgt. Zo is er een voedingsprogramma voor de hond opgesteld om hem langzaam aan te laten sterken en weer op gewicht te komen. De eigenaar draait onder meer op voor alle kosten en LID en dierenpolitie maken rapport op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.