Nieuwegeinse partijen willen uitleg na klachten over gladheid

NIEUWEGEIN - Het CDA en de VVD in Nieuwegein willen opheldering over de problemen door slecht gestrooide wegen in de gemeente. Via de Facebookpagina van de gemeente kwamen afgelopen maandag veel klachten uit Nieuwegein binnen over spekgladde wegen.
Boze inwoners lieten weten dat ze regelmatig mensen zien uitglijden. Vooral op fietspaden en bij bus- en tramhaltes was het glibberen. Ook was het zondag erg glad bij winkelcentrum City Plaza en rondom het stadhuis.

LAAG PEKEL

Volgens de gemeente Nieuwegein wordt op alle hoofdwegen en doorgaande fietspaden gestrooid. Daarnaast krijgen ook belangrijke plekken een laag pekel, zoals bij bushaltes en bij verzorgingstehuizen.
Bij valpartijen kan de gemeente aansprakelijk worden gesteld wanneer er onvoldoende maatregelen worden genomen, aldus CDA en de VVD. Ze willen weten of de gemeente op de hoogte is van de klachten en wat ermee gedaan wordt. Ook vragen de partijen wat de gemeente van het voorstel van de Fietsersbond vindt om te investeren in veeg- en borstelmachines om de fietspaden schoon te houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.