Ruim 40 autobranden in de provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Grote incidenten hebben zich niet voorgedaan in de provincie Utrecht tijdens de viering van Oud en Nieuw, maar de brandweer had de handen vol aan het blussen van ruim 40 voertuigbranden. Daarbij kregen ze vaak hulp van politiemensen, die nieuwsgierigen op een afstand hielden.
De meeste autobranden werden gemeld in de stad Utrecht, voornamelijk in Zuilen en Overvecht. Ook was het raak in Baarn, Zeist, Amersfoort, Woerden en Nieuwegein. Sommige auto's bleven hardnekkig branden, zoals die op de Idenburghof. Daar moest de brandweer tot twee keer toe terugkomen.
Naast de tientallen autobranden, kwamen de brandweermensen ook talloze keren in actie voor het blussen van een brandende container of een hoopje afval. Ook kwam er meerdere keren een melding van een woningbrand.
Meestal betrof de melding een snel geblust brandje op een balkon of in een tuin, maar een enkele keer was het ernstiger. Zo brak aan het begin van de avond een brand uit aan de Plantage in Utrecht. Eén persoon moest met rookverschijnselen naar het ziekenhuis.

OPSTOOTJES

De politie werd regelmatig naar een opstootje geroepen, maar hoefde nauwelijks groot in te zetten. Alleen toen enkele agenten in Hoograven door een groep van ongeveer 40 jongeren werd bekogeld met vuurwerk, werd de Mobiele Eenheid ingezet. Daarna werd het snel rustig in de Utrechtse wijk. Niemand werd aangehouden en niemand raakte gewond.
De M.E. werd even later achter de hand gehouden bij een uit de hand gelopen studentenfeestje in het Tuindorp-West Complex aan de Willem Schuylenburglaan. Uiteindelijk liep het daar met een sisser af.

PAARD

In de Laanstraat in Soest rende een paard door een groep mensen. Het dier was op hol geslagen. Drie mensen raakten gewond. Eén van hen is door medewerkers van een ambulance geholpen, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het paard is vermoedelijk de bossen van Pijnenburg richting Lage Vuursche ingelopen. Waar het dier vandaan kwam, is niet bekend.
De burgemeesters van Veenendaal en Houten lieten 's nachts op Twitter al weten dat in het Nieuwjaarsfeest in hun gemeenten gezellig en rustig is verlopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.