Minder vuurwerkslachtoffers in Midden-Nederland

PROVINCIE UTRECHT - De ziekenhuizen in de regio Utrecht hebben in de nieuwjaarsnacht minder vuurwerkslachtoffers geteld dan in voorgaande jaren. Op de diverse afdelingen Spoedeisende Hulp bleef het daardoor relatief rustig, blijkt uit een rondgang van RTV Utrecht.
Het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein telde met negen patiënten het hoogste aantal mensen met verwondingen door vuurwerk. Ook kwamen er vier mensen die zo dronken waren dat ze een medische behandeling nodig hadden.
Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort hielp zeven vuurwerkslachtoffers en zes mensen met een alcoholvergiftiging. Op Oudjaarsdag waren er al twee mensen binnengebracht die brandwonden hadden opgelopen bij het bakken van oliebollen.
Het UMC Utrecht had ten opzichte van de andere ziekenhuizen de rustigste Oudjaarsavond met vier vuurwerkslachtoffers en vijf alcoholvergiftigingen. Vorig jaar zag de eerste hulp van het UMC vijfentwintig mensen in de Nieuwjaarsnacht. Dit jaar waren het er niet meer dan twaalf.
Bij het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden lag het aantal vuurwerkslachtoffers op vijf en het aantal ernstig dronken patiënten op zes.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.