Net geen 800.000 bezoekers voor DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - DierenPark Amersfoort noemt 2014 een topjaar, maar de teller ging het afgelopen jaar toch net niet over de gehoopte 800.000 bezoekers. De dierentuin zag wel ruim 100.000 bezoekers meer dan in 2013. Uiteindelijk kwamen er 792.152 mensen langs de kassa.
De boekhouders van het park melden dat de belangstelling met 15 procent is gegroeid, een resultaat waar directeur Ronald van der Zande blij mee is. Volgens hem heeft de opening van SnavelRijk, het grootste vogelverblijf van Nederland met gieren, maraboes en pelikanen, een belangrijke rol gespeeld. Ook de geboorte van drie tijgerwelpjes en het mooie weer in 2014 misten hun uitwerking op het publiek niet.
DierenPark Amersfoort zet voor 2015 in op een verdere groei van het aantal bezoekers. Komend jaar wordt het nieuwe gebied De Grote Wildernis ontwikkeld, waar SnavelRijk een onderdeel van wordt. Net als op andere plaatsen in de dierentuin kunnen kinderen en lenige volwassenen daar een klimroute volgen en de dieren zo van boven bekijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.