IJsselsteinse topbakker verkoopt 200.000 oliebollen

IJSSELSTEIN - De verkiezing tot beste oliebollenbakker van Nederland heeft bakkerij Brokking geen windeieren gelegd. In de afgelopen dagen gingen er zo'n 200.000 oliebollen over de toonbank in IJsselstein en nog steeds is het druk in de winkel. Dat meldt een medewerker desgevraagd aan RTV Utrecht.
Brokking kreeg vorige week een 10 in de jaarlijkse oliebollentest van het AD en passeerde daarmee zelfs Olink in Maarssen, de nummer 1 van 2013. Het resulteerde wel in 25 man extra personeel en dranghekken voor de winkel.

APPLAUS

Olink, die dit jaar niet onverdienstelijk vierde werd, weet sinds afgelopen week dat het verschil tussen de hoogste plaats en een lagere plek tussen andere toppers duidelijk merkbaar is in de omzet. Toch waren de Maarssense oliebollen onverminderd populair. Toen op Oudjaarsdag de stroom een uur uitviel en een complete partij oliebollen verloren ging, bleven de klanten net zolang wachten tot een nieuwe partij klaar was. Die werd vervolgens met applaus begroet.
Overigens deden ook de andere oliebollenbakkers die hoog in de lijst stonden goede zaken, zoals Sturkenboom in Kortenhoef en Bakker Roel in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.