Experts naar Panama voor laatste zoektocht Kris en Lisanne

AMERSFOORT - Op initiatief van de families van Kris Kremers en Lisanne Froon reist een Nederlands team van twee pathologen en een antropoloog zaterdag naar Panama. Het drietal gaat op zoek naar meer stoffelijke resten van de omgekomen vriendinnen uit Amersfoort.
De zoektocht start maandag, een week voordat de Panamese autoriteiten een allerlaatste poging doen om resten terug te vinden van de twee vrouwen. Als de experts lichaamsdelen vinden, worden die overgedragen aan de Panamese autoriteiten.

RIVIER

De forensische experts gaan met twee lokale gidsen op pad. Het drietal houdt er rekening mee dat de twee vrouwen mogelijk op een steile berghelling zijn uitgegleden en een val van grote hoogte in de rivier hebben gemaakt.
De experts zullen zich tijdens de zoektocht daarom vooral richten op het gebied rond de rivieren in de bergen. "Morgen gaan we naar Boquete, daar krijgen we lokale gidsen mee en dan gaan we naar een deel waar wat resten gevonden zijn, namelijk in de rivier zelf. Daarna is het simpelweg stroomwaarts die rivier op", aldus Frank van de Goot.
Kris en Lisanne verdwenen in april in de omgeving van Boquete. Later werden onder meer spullen en botresten van de vrouwen gevonden in de jungle. Wat hen is overkomen, is nog steeds onduidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.